Atlas interactivo de la historia de la humanidad

Aunque se trata de los primeros 4.000 años de la historia del mundo, es muy interesante la visión global que da este atlas de la expansión de grandes civilizaciones, como por ejemplo la de Roma o la Omeya. Para los estudiantes de historia i los profes puede ser un gran recurso para dar una visión global de la historia de una civilización. Además, puede seleccionarse en castellano y cada civilización es un enlace hacia páginas con más información.

Atlas of World History

Fuente: Microsiervos

Grups de japonesos renten els banys públics cada diumenge al matí

Tots els diumenges al matí a Tokyo, un grup de 35 persones amb els seus fills, engeguen junts la feina de rentar els banys públics del seu barri.

Magome Masayuki, de 45 anys d’edat, que treballa en una companyia d’arquitectura, va formar aquest grup al 2011, i diu que per a molts membres aquesta és, a més, una activitat de “neteja espiritual”, pareguda a qualsevol dels entrenaments dels monjos budistes per a aconseguir un esperit en pau…

“Nosaltres no pensem que és un treball voluntari”, diu el programador informàtic Satoshi Oda. “Nosaltres fem això

 junts i pel nostre propi bé. O almenys, per això era. Ara, jo més bé vinc perquè ens divertim molt.”

Els nens i nenes, alliberats del pensament que netejar banys sigui una feina de què burlar-se, fent-ho s’ho passen igual de bé que els adults.

Declaracions de WTVY

Ells es criden a ells mateixos Benjyo Soujer, una combinació de la paraula japonesa lavabo (洗面所) i la anglesa “soldier“.

Vosaltres creieu que ací seria possible dur a terme iniciatives com aquesta? Què penseu?

Font: the kids should see this, via Neatorama.