En esta sección podéis ver esos vídeos de youtube que nos sorprenden por su originalidad, por su calidad y por las habilidades que muestran sus creadores. ¡Allá vamos!


Radioactive” de Imagine Dragons, hecha por el grupo vocal Pentatonix y por la violinista Lindsey Stirling

Fantástico video sobre los estilos de baile de los siglos XX y XXI, muy completo (desde el twist hasta el Gangnam style)

Hablando de música y cine: aquí tenéis el tema principal de “El fantasma de la ópera”, una obra muy famosa de la cual se hizo película y musical.

La cantan la soprano Edyta Krzemien y el beatboxer Dharni.


Canciones de “Daft Punk”, grupo de música electrónica, pero hechas con voz.

A tots ens agraden les històries d’herois i heroïnes i de malvalts i malvades. Ací teniu un recopilatori de veus de “villanos” de les pel·lis de Disney. Al nostre país tenim uns dobladors i dobladores excel·lents, i en el vídeo els podeu vore cantant:

Què fa i quins aparells utilitza normalment un “beat-boxer”? Tom Dhum, beat-boxer professional, ho explica d’una manera molt divertida:


Gimnàstica acrobàtica impresionant!

De provar-ho a casa ni parlar-ne, eh?

Voleu fer esport amb el nostre campió de patinatge sobre gel Javier Hernández? Us asseguro que us divertireu i us riureu!

Què passaria si un dia ens trobarem una batería invisible? La sabríeu tocar?


Està cançó és especial perquè està feta per xiquets com vosaltres. Endevineu qui és el de la careta de mico? Siiii, és el profe de música!!

Estudiar l’acústica d’un lloc a l’hora de gravar és molt important per a un músic. Si no us ho creieu, observeu quina diferència!

Què passaria si es trobaren el senyor compositor del Barroc J. S. Bach, a l’any 1770, i el grup “The Jackson 5”, dels anys 1970?

Doncs algo així…


Esta es la mateixa banda que la de dalt, es diuen “Furious Monkey House” i van aconseguir tanta fama que fins i tot van gravar la cançó de la pel·li “Zipi y Zape”!

Música feta només amb paper. No es pot fer, dieu? Mireu, mireu…

I ací teniu als grans “Two cellos”, dos músics xelistes que mesclen música clàssica amb música actual. En aquest cas, d’AC/DC:


Espectacular coreografia de hip hop (de popping, en concret) amb una de les precioses sonates de Beethoven. Este grup de ballarins coreans van participar en un concurs amb esta coreografia i es van endur un premi especial, i no és d’estranyar.

El del trineu se la pegarà? No se la pegarà?? Què passarà al final?

Una bona manera d’escoltar la famosa 5a sinfonía de Beethoven

Si alguna vegada heu desfilat en una banda de música, us fareu una idea de la dificultat de portar el pas i tocar al mateix temps. La “Kyoto Tachibana Band” això ho tenen molt superat perquè fins i tot ballen! No us imagineu la dificultat i el cansament de ballar i tocar un instrument de vent al mateix temps.


Es pot ballar fent rodant un io-io? I dos?? Doncs Shu Takada, el campió del món de io-io ho fa amb unes habilitats increíbles! El japonés ha sigut campió del món durant unes quantes edicions. Us animo a que visiteu el seu canal on té molts vídeos musicals i a més un apartat de “Shutorials” (com diu ell), per a aprendre a controlar el io-io.

Ací us deixo un altre vídeo de Shu Takada amb la seua actuació “ninja” al campionat mundial de 2019.

Este grup de 4 músiques, anomenat “Salut Salon”, demostren molt de virtuosisme tocant els seus instruments de maneres molt diferents a les habituals


Aquesta “cover” de la cançó “Rolling in the deep”, d’Adele, està feta solament amb efectes vocals (i palmes). No us la pergueu!

La melodia del Mario Bros és una de les melodies de videojocs més versionades de youtube, però mai havia vist una versió com esta, gravada a partir de veus de gent.

Una màquina musical que funciona amb caniques!


I si unim a un beatboxer com Tom Thum i a una orquestra com la Queensland Symphony Orchestra? Passa algo al·lucinant…

Ací tenim una altra vegada a Tom Thum, fent amb beatbox i efectes vocals les bandes sonores mítiques d’alguns superherois.

El popping és un estil de ball molt curiós: consisteix en controlar perfectament les parts del cos per a “activar-les” o “desactivar-les” amb el ritme de la música.